Преводи.БГ – агенция за преводи и легализация вече 12 години!

  • English

гр. Добрич
+359 889 346 358 / +359 887 609642
ул. "Петко Д.Петков" 2В

на паркинга срещу Oбщина Добрич
email: info@prevodi.bg

Превод и легализация на диплома

Превод и легализация на диплома


Вероятно всеки, който желае да продължи обучението си в чужбина или да кандидатства за работа, се е сблъскал с изискването за превод и легализация на диплома (за средно или висше образование). Съответно дипломите, издадени от българските учебни заведения, в частност – Министерство на образованието, са на български език. И тук идват следните въпроси:Трябва ли ми превод и легализация на дипломата?При кандидатстване в чужд университет логично едно от изискванията е доказателство за завършено предходно образование - диплома за средно или висше. Такова изискване имат всички университети и колежи, независимо дали ще кандидатствате във Великобритания, Германия, Франция, Холандия, САЩ и т.н. И тъй като българският не е сред най-популярните езици по света, почти навсякъде ще Ви поискат превод на дипломата. От друга страна ще е нужна и легализация, тъй като чрез нея се удостоверява автентичността на самия документ, т.е. че дипломата е истинска и издадена от легитимно учебно заведение.Колко време отнема превода и легализацията на диплома?Превод и легализация на дипломата ще е необходима винаги, когато се кандидатства в чужди университети и колежи. Важно е да се съобрази времето за самия процес по легализиране. Преводът отнема един ден нормална поръчка, а легализацията – 10 дни. Този дълъг период се дължи на сроковете за легализация, определени от НАЦИД (Национален център за информация и документация) и Министерство на външните работи – институциите, в които се заверяват документите.

Поради съображенията, посочени по-горе, Ви съветваме да предоставяте дипломите си за превод и легализация възможно по-рано, а не да отлагате за последния момент, тъй като това ще доведе до увеличени разходи за експресни поръчки. И ако все пак времето Ви притиска, може да се възползвате от бързата ни поръчка - 6 дни, както и експреса за 3 дни!Колко струва превода и легализацията на диплома?Преводи.БГ Ви предлага едни от най-ниските цени на пазара за превод и легализация на дипломи. Цената е от 13.80 лв на страница от 1800 символа без ДДС, като обемът на диплома за средно е между 2.5 и 4 страници, а на диплома за висше образование (включително приложението) е между 4 и 5.5 страници, според застъпените предмети и изпити.

Цената за легализация с поставяне на Апостил е 57.00 лв без ДДС за нормална поръчка – това включва заверка в НАЦИД и Министерство на външните работи, като ние се заемаме изцяло с процедурата и Ви спестяваме доста бюрокрация и обикаляне. Или общата цена за превод и легализация на диплома за средно образование е около 87 лв. без ДДС, а за диплома за висше образование с приложението (водят се два документа и се легализират като два) - общо около 162 лв. без ДДС! За повече информация относно цени и срокове, моля разгледайте Ценоразпис на Преводи.БГ.Забележка: Посочените цени са ориентировъчни! При формиране на посочените ориентировъчни цени е взета цената за превод на английски език и най-малкият ориентировъчен ебем.Какво трябва да подготвим за легализация на диплома?Отговорът е кратък - трябва да оставите дипломата за легализация в наш офис и ние ще се заемем с процедурата! Нужно е да отбележим единствено, че много често се забравя притежателят на дипломата да се подпише в полето „подпис на притежателя”, непосредствено до снимката. При липсващ подпис легализацията се отказва от институциите! Заповядайте в удобно за Вас време в наш офис и ние ще Ви консултираме напълно безплатно!

Оставаме на Ваше разположение за всякакви въпроси относно превода и легализацията на дипломи – по телефон, през чат клиента на сайта ни или чрез формата за връзка и мейла на Преводи.БГ!


Вземете безплатна и необвързваща оферта за превод и/или легализация

Поискай ОФЕРТА