Преводи.БГ – агенция за преводи и легализация вече 12 години!

  • English

гр. Добрич
+359 889 346 358 / +359 887 609642
ул. "Петко Д.Петков" 2В

на паркинга срещу Oбщина Добрич
email: info@prevodi.bg

Превод и легализация на епикриза

Превод и легализация на епикриза


Превод и легализация на епикриза се изисква обикновено, когато е взето или предстои да се вземе решение за лечение на пациент в чужбина. Нормално това е в допълнение/продължение на лечение в България (както и обратното). Чуждите лекари трябва да се запознаят с точната диагноза и протеклото заболяване, направени изследвания, показатели, протекло лечение, настоящо състояние на пациента и др.Превод на епикриза – процесПреводът на епикриза е изключително отговорен процес. Грешен превод може да доведе до изключително сериозни последици. Неправилен превод на диагноза и/или протекло лечение, настоящо състояние на пациента и др. може да е причина за подценено състояние на болния и съответно до забава на наложително лечение, докато бъде установено действителното състояние.

Преводът на епикриза е труден процес и от гледна точка на всевъзможните съкращения, използвани от лекарите. Случвало се е да срещаме дори съкращения, които не се използват в лекарската практика. Поради това преводът на епикриза включва преводачи и редактори, специалисти в медицината (завършили медицина, с богат опит при превода на медицински документи). В допълнение ние от Преводи.БГ извършваме консултации с наложени лекари в съответната област на медицината, което гарантира правилния превод и точната интерпретация на съкращенията. Консултациите с лекари са се доказали като неотменна част нашата работа по епикризи.Цена и срок за превод на епикризаЦената за превод на епикриза е 21.80 лв на стандартна БДС страница от 1800 символа – 30 реда по 60 символа без ДДС (вижте подробен Ценоразпис на Преводи.БГ) за повечето европейски езици, нормална поръчка за 24 часа. Предлагаме също и експресна поръчка за деня на цена 24.20 лв/стр без ДДС. Трябва да се има в предвид, че епикризите обикновено са плътно изписани и с много съкращения и една страница на така плътно изписана епикриза излиза около 2.5 страници по БДС. Когато епикризата е в електронен формат, ние ще Ви дадем точна ценова оферта предварително. Ако обаче е на хартиен носител, цената може да бъде определена едва след превода.

Срокът за превод на епикриза зависи основно от обема на епикризата и придружаващите документи (ако има такива). Бавната поръчка е за 3 работни дни, нормалната е за 1 работен ден (24 часа), а експресната – за два-три часа, според дължината. Ние от Преводи.БГ осъзнаваме важността на този вид преводи и знаем, че понякога бързината може да спаси живот, поради което винаги се стараем да осигуряваме възможно най-бързия превод на епикризите, с предимство.Легализация на епикризаЛегализация на епикриза с Апостил е процес, в който документът се заверява от Министерство на здравеопазването и Министерство на външните работи (повече за легализациите с Апостил). За да бъде легализиран даден документ, е необходимо той да има определени реквизити.

Епикризите, издадени от лечебни заведения, трябва да са в оригинал, да имат свеж печат на лечебното заведени (болница, ДКЦ, др.), както и подпис на служител/лекар.

Епикризите, издадени от личен лекар, трябва да са подписани, да имат свеж печат на лекаря и кода на практиката му.Колко струва легализация на епикризаСрокът за легализация на епикриза (с Апостил) e 7 работни дни, нормална поръчка, на цена 59.00 лв. без ДДС. Предлагаме също и бърза и експресна поръчка, съответно 5 и 3 работни дни (71.50 лв и 114.00 лв). За повече информация относно цените ни, моля вижте Ценоразпис на Преводи.БГ.

Ако се нуждаете от превод и легализация на епикриза или медицински документи, моля не се колебайте да се свържете с нас на актуалните ни контакти и ние ще Ви дадем подробна информация и ще извършим тази услуга за Вас, при това бързо, компетентно и на ниска цена.


Вземете безплатна и необвързваща оферта за превод и/или легализация

Поискай ОФЕРТА