Преводи.БГ – агенция за преводи и легализация вече 12 години!

  • English

гр. Добрич
+359 889 346 358 / +359 887 609642
ул. "Петко Д.Петков" 2В

на паркинга срещу Oбщина Добрич
email: info@prevodi.bg

Превод и легализация на искова молба

Превод и легализация на искова молба


Превод и легализация на искова молба може да е необходим при стартиране на дела в България или чужбина. Изготвянето и подаването на искова молба до съответния съд поставя началото на съдебен процес например за сдобиване с изпълнителен лист срещу неизряден платец (доста често срещан мотив за дело в днешно време).Превод на искова молба – цена и срокПреводът на искова молба стартира с избор на екип от преводачи и редактори със задълбочени познания и необходимия опит при превода на правна тематика. Съдебните документи са трудни за превод, поради застъпената специфична терминология, както и факта, че неправилен превод може да доведе до сериозни правни последици.

Срокът за превод на искова молба зависи основно от обема на документа. Ние от Преводи.БГ предлагаме превод нормална поръчка – 24 часа, както и експресна поръчка – в рамките на деня. При експрес е важно да се съобрази времето, необходимо за редакция на исковата молба.

Цената за превод на искова молба е от 19.80 лв на страница от 1800 символа по БДС (1 стр. по БДС е 1800 символа или 30 реда по 60 символа на ред) без ДДС за първа група езици, бавна поръчка. Респективно крайната цена зависи от обема на документа. Ние от Преводи.БГ таксуваме преводите по възможно най-прозрачния начин – на база изходен текст, след първа страница с точност до стотната, при което даваме крайна цена предварително (когато файловият формат позволява това). За повече информация относно цените за превод на искова молба, моля разгледайте подробния ни ценоразпис.Легализация на искова молба – процедури, срок и ценаЛегализацията на искова молба е процес, свързан със заверката на документа и превода в Министерство на правосъдието и Министерство на външните работи. Легализацията се прави с поставянето на Апостил и заверяване на превода (Какво е легализация с Апостил?).

За да може да бъде легализирана исковата молба, тя трябва да има следните реквизити: да е препис от съответния съд с мокри печати и подписи – подпис на съдията и секретаря или трите имена и подпис на секретаря. Документът се легализира последователно в Министерство на правосъдието и Министерство на външните работи.

Срокът за легализация на искова молба е съответно 9 дни за нормална поръчка, 7 дни за бърза и 5 за експресна поръчка. Най-много време отнема в Министерство на правосъдието, които предлагат само нормална услуга…

Цената за легализация на искова молба е респективно 39.99 лв за нормална поръчка, 57.50 лв за бърза и 79.00 лв за експресна поръчка. За подробна информация цените и тяхното формиране, моля разгледайте подробния ни ценоразпис.

Преводът и легализацията на искова молба е трудоемък процес, поради естеството на правната терминология, както и отговорните институции. Ние от Преводи.БГ имаме богат опит (от 2004 г.!) и ще гарантираме качеството и преодолеем бюрокрацията вместо Вас! Свържете се с нас още сега на актуалните ни контакти или през чат клиента на сайта ни (долу вдясно).


Вземете безплатна и необвързваща оферта за превод и/или легализация

Поискай ОФЕРТА