Преводи.БГ – агенция за преводи и легализация вече 12 години!

  • English

гр. Добрич
+359 889 346 358 / +359 887 609642
ул. "Петко Д.Петков" 2В

на паркинга срещу Oбщина Добрич
email: info@prevodi.bg

Превод и легализация на кръщелно свидетелство

Превод и легализация на кръщелно свидетелство


Превод и легализация на кръщелно свидетелство се прави обикновено за сключване на църковен брак в чужбина и използване услугите на православната църква извън страната. Кръщелното свидетелство се издава по места от църквите. Възможно е да се поиска и издаването на дубликат в случай на изгубване или унищожаване.Превод на кръщелно свидетелство – цена и срокПреводът на кръщелно свидетелство попада под втора група документи – общи, тъй като не съдържа терминология и не е специфичен документ, а такъв с общ характер. Цената за превод на английски език е 13.80 лв за страница от 1800 символа по БДС без ДДС, като ние от Преводи.БГ Ви предлагаме и експресна поръчка на цена 20.30 лв (за повече информация относно стандартна страница по БДС, моля вижте подробния ни ценоразпис).

Сроковете за превод на кръщелно свидетелство са съответно нормална поръчка за един работен ден (24 часа), както и експресна услуга – за половин час! Преводът не надвишава една страница, т.е. цената е фиксирана. Разбира се най-препоръчителната услуга от гледна точка на цената е нормалната ни поръчка за превод. Повечето преводачески фирми таксуват клиентите си при превод за ден като „бърза услуга”, докато ние от Преводи.БГ Ви предлагаме един ден за нормална поръчка!Легализация на кръщелно свидетелство – какви са сроковете и изискванията?Има два варианта за легализация на кръщелно свидетелство – легализация на оригиналния документ, издаден от църквата, или на нотариално заверено копие. Вторият вариант е препоръчителен, когато не желаете да скачваме превода за оригиналното Ви кръщелно свидетелство, т.е. да си запазите оригинала. 

Срокът за легализация на кръщелно свидетелство е нормално 9 работни дни, а когато документът е оригинал, срокът се намалява наполовина, поради отпадане на изискването нотариалното копие да бъде заверено и от Министерство на правосъдието. За клиентите с ограничено време предлагаме и бърза и експресна услуга, при които срокът за легализация на кръщелното свидетелство може да падне и до 3 дни. Разбира се отново най-препоръчвана е нормалната услуга, поради разликата в цената с експресната.

Има една малка забележка при легализацията на кръщелно свидетелство - когато то е издадено в София или София Окръг, трябва да бъде заверено в Светия Синод и в Митрополията. Когато обаче е издадено в страната, се заверява единствено в Светия Синод (Какво е легализация?)Легализация на кръщелно свидетелство – ценаЗа актуални цени за легализация на кръщелно свидетелство, моля вижте подробен ценоразпис на Преводи.БГ.

Когато става дума за превод и легализация на кръщелно свидетелство, не се колебайте да се свържете с нас. На база десет годишния си опит ние познаваме системата и ще легализираме Вашите документи, спестявайки Ви главоболията от повсеместната бюрокрация. Свържете се с нас на актуалните ни контакти!


Вземете безплатна и необвързваща оферта за превод и/или легализация

Поискай ОФЕРТА