Преводи.БГ – агенция за преводи и легализация вече 12 години!

  • English

гр. Добрич
+359 889 346 358 / +359 887 609642
ул. "Петко Д.Петков" 2В

на паркинга срещу Oбщина Добрич
email: info@prevodi.bg

Превод и легализация на медицинско направление

Превод и легализация на медицинско направление


Превод и легализация на медицинско направление може да Ви бъдат изискани при нужда от хоспитализиране в чуждестранна болница, лечение от чужд лекар, представяне пред социални и други служби извън страната и т.н.Превод на медицинско направление – терминологияПреводът на медицинско направление обикновено се характеризира с еднотипна терминология, без особености. В някои случаи обаче съдържа специфични диагнози и заболявания, при превода на които трябва да се обърне особено внимание. За да се гарантира постоянно качество, при превода на медицинските направления, както при епикризите, се ангажират преводачи, специалисти по медицина, с богат опит при превода на медицинска документация. Рядко, но не и по изключение, се правят консултации с практикуващи лекари в съответната област, за да се гарантира пълно съответствие при превода.Срок и цена за превод на медицинско направлениеПреводът на медицинско направление отнема един ден (нормална поръчка), а може да бъде извършен и за час (експресна поръчка). Поради естеството на направленията, сравнително еднотипната терминология и малкия обем (обикновено една-две страници), ние от Преводи.БГ сме определили тези документи за втора група – общи документи, и се стараем да предоставяме превода в рамките на деня или най-късно на следващия ден.

Цената за превод на медицинско направление за първа група езици е от 13.80 лв на страница от 1800 символа по БДС без ДДС, бавна поръчка за 3 работни дни, 15.30 лв. без ДДС за нормална поръчка /24 часа/, или 20.30 лв на страница по БДС експресна поръчка за час. За повече информация по ценообразуването и определяне на страница по БДС, моля разгледайте подробния ни ценоразпис.Какви за изискванията за легализация на медицинско направление?За да бъде легализирано едно медицинско направление с/без Апостил (какво е легализация с Апостил?), то трябва да има следните реквизити – ако е издадено от болница, ДКЦ или лекар, следва да има печат на лечебното заведение; ако е издадено от личен лекар – трябва да има неговия печат с код на практиката.Легализация на медицинско направление – срокове и цениЛегализацията с Апостил на медицинско направление зависи от две министерства – Министерство на здравеопазването и Министерство на външните работи. Нормалният срок е 7 дни, като ние от Преводи.БГ Ви предлагаме още бърза и експресна услуга, съответно за 5 и 3 дни. Когато разполагате с много ограничено време, можем да Ви предложим дори по-кратки срокове за легализация на медицински направление (и медицински документи като цяло), но поради естеството на услугата и зависимостта от няколко институции, моля да се свържете с нас, за да обсъдим какво може да се направи в конкретния случай.

Цената за легализация на медицинско направление (с Апостил) зависи от сроковете, като за нормална поръчка предлагаме цена 59.00 лв, за бърза услуга – 71.50 лв, а за експресна – 114.00 лв. За повече подробности относно цените ни за легализация с и без Апостил, моля разгледайте актуалния ни ценоразпис.

Преводът и легализацията на медицинско направление е процес, до болка познат на Преводи.БГ, поради десет годишния ни опит с бюрократичната ни система. За всички Ваши документ се обърнете към нас и ние ще извършим нужната услуга за кратко време и на ниска цена, като ще Ви спестим много главоболия и средства. Свържете се с на актуалните ни контакти!


Вземете безплатна и необвързваща оферта за превод и/или легализация

Поискай ОФЕРТА