Преводи.БГ – агенция за преводи и легализация вече 12 години!

  • English

гр. Добрич
+359 889 346 358 / +359 887 609642
ул. "Петко Д.Петков" 2В

на паркинга срещу Oбщина Добрич
email: info@prevodi.bg

Превод и легализация на нотариален акт

Превод и легализация на нотариален акт


Превод и легализация на нотариален акт е специфична услуга, но не и изключение. Легализиран превод на английски, немски, френски, испански, руски или турски може да Ви бъде изискан при теглене на кредити, издаване на кредитни карти и др. транзакции в чуждестранни банки, както и за доказване на имотно положение пред институции (например при кандидатстване за виза, гражданство), в хода на ревизии от българските или чужди данъчни власти. Т.е. в множество случаи ще Ви се наложи да представите нотариалния си акт преведен и с легализация и това е често срещана практика.Особености при превода на нотариален актПри превода на нотариален акт трябва да се отделя особено внимание на детайлите. Това е специфичен документ, съдържащ много лични данни, имена, номера, изписани много сбито, изпълващи страницата изцяло (една страница обикновено излиза 2 стандартни страници по БДС – 1800 символа). При превода на нотариалните документи има специфична терминология, която следва да се спазва точно, за да се избегнат всякакви обърквания или подвеждания.

При превода на нотариален акт от ключово значение е правилния подбор на екипа преводачи/редактори. Те трябва да познават правната терминология и да имат опит при работа с нотариални документи. Поради голямата вероятност от пропуски или грешки при прехвърляне на данните от оригинала в превода, опитът на редактора е от изключителна важност в случая. За да гарантираме липсата на подобни пропуски, ние от Преводи.БГ въведохме и изчитане от трети колега, т. нар. „свежи очи”, който извършва фактологическа редакция на превода.Превод на нотариален акт – качествоПри превод на нотариален акт отделяме особено внимание на качеството, тъй като разбираме до какви неприятни последици може да доведе някоя на пръв поглед невинна грешка. Преводи.БГ е сред първите фирми на българския пазар с внедрена и сертифицирана система за управление на качеството на преводаческите услуги EN15036. Ежегодните одити доказват стриктното спазване на всички процеси, а в допълнение следим нивото на удовлетвореност на нашите клиенти чрез системата ни за обратна връзка, налична на нашия сайт.Срок и цена за превод на нотариален актСрокът за превод на нотариален акт е един ден (24 часа) нормална поръчка, по което Преводи.БГ е с едни от най-добрите показатели спрямо цена/бързина. Предлагаме и експресна поръчка в рамките на деня (а дори и за 1 час), когато обемът на документа позволява изпълнение на услугата без занижаване на качеството.

Нотариалните актове са трета група документи и цената за превод е 21.80 лв без ДДС на страница за английски, немски, руски, испански, нормална поръчка. Трябва да отбележим, че нотариалните актове много сбито изписани и една страница обикновено излиза около 2 страници по БДС (1 страница по БДС е 1800 символа или 30 реда по 60 символа, вкл. разстоянията). Цената за превод експресна поръчка е съответно 25.20 лв. без ДДС на страница. За повече информация относно цените за превод на нотариален акт, моля разгледайте подробния ни ценоразпис.Легализация на нотариален акт – изисквания, срок и ценаЗа да направим легализация с Апостил на нотариален акт (Какво е легализация с Апостил?), той трябва да е оригинал със свеж подпис и печат на нотариус. Легализацията се извършва в Министерство на правосъдието и Министерство на външните работи.

Срокът за легализация на нотариален акт е 9 работни дни за нормална поръчка. Предлагаме и бърза и експресна легализация, съответно 7 и 5 работни дни. Дългите срокове в случая се дължат на процедурата по заверка в Министерство на правосъдието, при които срокът е фиксиран, без опция за избор.

Цената за легализация на нотариален акт е 39.99 лв за нормална поръчка, 57.70 лв за бърза и 79.00 лв за експресна услуга. За повече информация относно ценообразуването, моля разгледайте подробния ни ценоразпис.Съвети при нужда от превод и легализация на нотариален акт:1. Не се колебайте да се свържете с нас на актуалните ни контакти – ние имаме над десет годишен опит при работа с институциите и ще Ви консултираме, както и ще Ви спестим много главоболия с бюрокрацията, при това на ниска цена;

2. Не чакайте последния момент, а се свържете с нас при първа възможност, така ще няма да изтървете сроковете, а дори ще се възползвате от ниските цени на нормалната ни поръчка за легализация;

3. Попитайте изрично институцията, която Ви изисква нотариалния документ, дали е необходима легализация – понякога единственото, което им трябва, е лицензиран превод. Това ще Ви спести средства!

За всякакви въпроси, свързани с легализацията на документи, на които не сте намерили отговор по-горе, се свържете с нас сега!


Вземете безплатна и необвързваща оферта за превод и/или легализация

Поискай ОФЕРТА