Преводи.БГ – агенция за преводи и легализация вече 12 години!

  • English

гр. Добрич
+359 889 346 358 / +359 887 609642
ул. "Петко Д.Петков" 2В

на паркинга срещу Oбщина Добрич
email: info@prevodi.bg

Превод и легализация на Отчет за приходите и разходите

Превод и легализация на Отчет за приходите и разходите


Превод и легализация на Отчет за приходите и разходите се прави в много случаи като например при наличие на чуждестранни партньори в управлението на дружеството, извършване на одит от чужда одиторска компания, отношения с чужди банкови институции, евро проекти и други.Отчетът за приходите и разходите се изготвя от счетоводителите/счетоводните фирми за отчетната година на предприятието. В някои случаи тези фирми може да предоставят на клиентите си тези отчети, преведени на английски език.Превод на Отчет за приходите и разходите – терминология и качествоОтчетите за приходите и разходите са финансови документи, съдържащи специфична финансова терминология. За да бъде коректно преведен този документ, преводачите и редакторите следва да имат подходящо образование и опит в областта на финансите. Не са за пренебрегване и числата, съпътстващи подобни преводи. Тук трябва особено да се внимава за точното прехвърляне на стойностите в превода, за да се избегнат недоразумения.

Често срещана грешка при превода на отчети за приходите и разходите е „превода” на числата. Докато в българския език те се изписват без отделяне на хилядите с пунктуационен знак, в повечето езици това е задължително, като разбира се трябва да се използват и правилните пунктуационни знаци. При грешно изписани числа, стойностите може да бъдат интерпретирани с огромни разлики.

Ние от Преводи.БГ използваме процедура с тройна проверка, за да гарантираме качеството на превода и липсата на недоразумения от така деликатния финансов характер. Нашите EN15038 процеси за качество на финансовите преводи и ежегодните ни вътрешни и външни одити осигуряват едно постоянно качество на услугата.Цена и срок за превод на Отчет за приходите и разходитеПоради финансовия си характер и застъпената терминология, цената за превод на Отчет за приходите и разходите нормална поръчка на английски, немски, испански, руски е 19.80 лв без ДДС на страница от 1800 символа по БДС (1 стр. по БДС е 1800 символа или 30 реда по 60 символа) за бавна поръчка. Нормалната ни поръчка е за ден (24 часа), а предлагаме и експресна поръчка – за няколко часа, според обема на отчета, така че да отговорим на Вашите изисквания дори и при кратък срок. За повече информация относно цени и отстъпки вижте подробния ни ценоразпис.Легализация на Отчет за приходите и разходите - отговорни институции и сроковеЗа да се легализира Отчет за приходите и разходите (Какво е легализация?), единственото изискване е да се направи нотариално заверено копие на документа. След което документът се превежда и оформя за легализация. Отговорните институции за заверката на преведения отчет са Министерство на правосъдието и Министерство на външните работи, в частност – Консулски отдел.

Срокът за легализация на отчет за приходите и разходите с Апостил (Какво е легализация с Апостил?) е 9 работни дни за нормална поръчка. Предлагаме и бърза и експресна поръчка, като при тях сроковете се скъсяват респективно с два и с четири дни. Основният „виновник” в случая за забавянето е Министерство на правосъдието, което не предлага бързи и експресни срокове.Цена за легализация на Отчет за приходите и разходитеЦената за легализация на отчета за приходите и разходите е 39.99 лв за нормална поръчка, 57.50 лв за бърза услуга и 79.00 лв за експрес. Тук важи златното правило – колкото по-рано, толкова по-евтино! Никога не оставят легализациите за последния момент – това е процес, свързан с множество институции, казано по друг начин – бюрокрация! Ние ще извършим легализациите за Вас, с което ще Ви спестим много главоболия, пари и време. За повече информация моля вижте подробния ни ценоразпис.

Ако се нуждаете от превод и легализацията на Отчет за приходите и разходите (или други документи), ние от Преводи.БГ ще Ви предложим едни от най-ниските цени и кратки срокове на пазара, запазвайки високо качество, сертифицирано по преводаческия стандарт EN15038. Обадете ни се сега и ние ще Ви консултираме безплатно!


Вземете безплатна и необвързваща оферта за превод и/или легализация

Поискай ОФЕРТА