Преводи.БГ – агенция за преводи и легализация вече 12 години!

  • English

гр. Добрич
+359 889 346 358 / +359 887 609642
ул. "Петко Д.Петков" 2В

на паркинга срещу Oбщина Добрич
email: info@prevodi.bg

Превод и легализация на удостоверение за граждански брак

Превод и легализация на удостоверение за граждански брак


Превод и легализация на удостоверение за граждански брак на английски, немски, френски, испански, руски и въобще повечето европейски езици се изисква обикновено при кандидатстване за гражданство. Може да Ви се наложи легализация на общински документи и в редица други случаи като например при започване на работа в чужбина, при взаимоотношения с банкови, осигурителни институции, нотариуси и др. В повечето случаи легализация на удостоверението за граждански брак не се изисква, само лицензиран превод е достатъчен.Превод на удостоверение за граждански брак / акт за брак – цена и срокГражданският брак е общински документ за гражданско състояние и като такъв го оценяваме първа група, т.е. най-ниска цена. Няма особености при превода и поради това условно се нарича бланков документ. Единствено трябва да се внимава за правилното изписване на имената и липса на грешки в датите, ЕГН, адреси и т.н. Ние от Преводи.БГ въведохме процедура на тройна проверка, за да гарантираме липсата на всякакви грешки.

Цената за превод на удостоверение за граждански брак /акт за брак/ на английски, немски, френски, испански, руски и въобще повечето европейски езици е 10.80 лв. без ДДС за нормална поръчка (24 часа). Предлагаме и експресна поръчка на цена 15.20 лв – тук преводът е готов за един час или по-малко. Вижте повече за ценообразуването в актуалния ни ценоразпис.Изисквания при легализация на удостоверение за граждански бракЗа да бъде легализирано удостоверението за граждански брак, то трябва да е дубликат (не оригинал!) и да има поставен правоъгълен печат на гърба си, с което Общината удостоверява подписите на длъжностни лица върху документа. Ако гражданският брак не отговаря на тези изисквания, Консулски отдел на Министерство на външните работи (институцията, отговорна за легализирането на общинските документи) ще откаже да го приеме за заверка. Т.е. за да направим легализация на акт за брак, трябва да си изкарате дубликат и когато отидете в общината, непременно кажете на служителите, че ще е за легализация, за да не пропуснат да поставят въпросния печат на гърба на документа.Цена и срок за легализация на удостоверение за граждански бракЦената за легализация на акт за брак (удостоверение за граждански брак) с Апостил (Какво е легализация с Апостил?) е 45.00 лв нормална поръчка за 6 работни дни. Важно е да отбележим, че въпреки наличните спогодби и възможността за легализация без Апостил на цена 30.00 лв, съветваме всички наши клиенти да се възползват от пълната услуга, въпреки по-високата цена, понеже в много случаи в чужбина отказват да приемат легализирани документи без Апостил.

Предлагаме и бърза и експресна услуга за легализация на удостоверение за граждански брак, съответно 70.00 лв за 4 дни и 99.00 лв за 2 дни. Съветваме Ви да не чакате до последния момент за подготовка на документите, тъй като това ще Ви спести средства и нерви. За повече информация вижте пълния ни ценоразпис.

България е страна по Конвенцията за издаване на многоезични извлечения от актове за гражданско състояние”, по силата на която в чужбина (страните по конвенцията) не трябва да се изисква легализация на многоезичните документи. Такива многоезични документи се издават вече от българските общини, но за съжаление все още не се приемат навсякъде в чужбина, къде от незнание, къде по други причини. Ние от Преводи.БГ следим внимателно развитието на този казус и ще Ви дадем максимално точна информация, за да Ви спестим разходи и бюрократични спънки.

Ние от Преводи.БГ сме съсредоточили усилията си в сферата на преводите, легализациите и специализиран преводачески софтуер, с офиси в София, Варна и Пловдив. С над 13 годишния си опит, ние ще Ви консултираме по всички въпроси, свързани с легализация на документи и ще Ви спестим излишни разходи и главоболия по институциите. Обадете ни се сега!


Вземете безплатна и необвързваща оферта за превод и/или легализация

Поискай ОФЕРТА