Преводи.БГ – агенция за преводи и легализация вече 12 години!

  • English

гр. Добрич
+359 889 346 358 / +359 887 609642
ул. "Петко Д.Петков" 2В

на паркинга срещу Oбщина Добрич
email: info@prevodi.bg

Превод и легализация на удостоверение за актуално състояние на фирма

Превод и легализация на удостоверение за актуално състояние на фирма


В днешно време много фирми се нуждаят от превод и легализация на Удостоверение за актуалното състояние. Такова се издава при поискване от Агенцията по вписванията или се разпечатва онлайн от ссайта на институцията. Поради това, че е на български език, когато Вашата фирма има чуждестранни партньори, ще е нужно да се преведе и/или легализира,  за да бъде удостоверено актуалното състояние, т.е. че е работеща фирма към момента на сделката, а не е в несъстоятелност например.Срок за превод на Удостоверение за актуално състояние  (фирмено актуално състояние)Преводът на Удостоверение за актуално състояние на фирма става нормално за един ден (24 часа). А когато е спешно, Преводи.БГ предоставя легализиран превод в рамките на 1 час.За какво трябва да се внимава при превод на Удостоверение за актуално състояние?При превода на удостоверение за актуално състояние трябва да се внимава, освен с терминологията, и с фирмените данни – например всяка фирма приема различно изписване на своето име, като в някои случаи това е чиста транскрипция, а в други – английският начин на изписване. Също така тези удостоверения за актуално състояние съдържат много данни и често при превода се допускат технически грешки.

Когато обаче фирмата е чуждестранна и се прави превод на актуалното състояние, трябва да уточните дали вече има прието изписване на чуждото име на български език, за да не се получат в последствие разминава в документацията.

За да ограничим до нула подобни технически грешки при превода на удостоверенията за актуално състояние, ние от Преводи .БГ въведохме тройна проверка, която се извършва от различни служители. Само по този начин може да се гарантира сто процентово качество на превода!Терминология при преводите на удостоверения за актуално състояниеПри превода на актуално състояние на фирма няма специфична терминология, освен характерните за подобен вид документи изрази. Тук трябва да се обърне внимание на предмета на дейност на фирмата, който следва да бъде внимателно преведен, за да няма пропуски, които биха причинили голямо неудобство.Превод на удостоверение за актуално състояние ЦЕНАПреводът на Удостоверение за актуално състояние е на цена 13.80 лв. без ДДС на страница от 1800 символа по БДС (1 стр. = 30 реда по 60 символа) за английски, немски, испански и руски език. Обемът обикновено излиза 1.5-2.5 страници, според дължината на предмета на дейност на фирмата. Т.е. общата цена за превод на фирмено актуално състояние излиза приблизително 15.00-20.00 лв нормална поръчка.

Преводи .БГ предлага експресна поръчка за превод на актуално състояние за 1 час на цена 20.30 лв на страница. Ако Ви е нужен бърз лицензиран превод , ние ще Ви го осигурим  за общо приблизително 40.00 лв. без ДДС. За повече информация, моля разгледайте Цени за превод и легализация на Преводи .БГ.Кога е необходима легализация на Удостоверение за актуално състояние?Легализация на удостоверение за актуално състояние с Апостил (Какво е легализация с Апостил?) е нужна в определени случаи. Обикновено такова е изискването на повечето държавни институции, докато при работа с частни фирми, само лицензиран превод е достатъчен. При участие в търг в чужбина или в България (за чуждестранни фирми), при подготовката на тръжната документация ще е нужен и превод и легализация на удостоверението за актуално състояние (за повече информация вижте Превод на тръжна документация).

Изисквания за Легализация на фирмено удостоверение за актуално състояние

За да бъде легализирано, единственото изискване е удостоверението за актуално състояние да е оригинал (препис) и да има мокри печати и подпис на съдия или трите имена и подпис на секретар.Цена и срок за легализация на актуално състояниеЦената за легализация на актуално състояние на фирма, нормална поръчка, е 39.99 лв за 9 дни. Преводи .БГ предлага и бърза поръчка на цена 57.50 лв за 7 дни, както и експресна – 79.00 лв за 5 дни. Дългите срокове при легализацията на актуално състояние се дължат на фиксирания срок за заверяване в Министерство на правосъдието, което не предлага бързи услуги.

Ние от Преводи .БГ сме посветили над 10 години на преводи и легализация на документи и ще се преборим с бюрокрацията вместо Вас, при това ще Ви спестим време и нерви, а благодарение на процедурите ни и работата с наши куриери, и пари!

Не се колебайте да се консултирате с нас (напълно безплатно!) при всяка нужда от превод и легализация на актуално състояние и други документи.

Поискайте оферта или се свържете с нас на актуалните ни контакти!


Вземете безплатна и необвързваща оферта за превод и/или легализация

Поискай ОФЕРТА